Blog

Milyen gyakran kell cserélni a matracot? 5+1 jel, hogy elérkezett az idő

2024.01.17 13:40
Milyen gyakran kell cserélni a matracot? 5+1 jel, hogy elérkezett az idő

Általánosságban elmondható, hogy 7-10 évente érdemes matracot cserélni, azonban ez nagy mértékben függ a matrac típusától, márkájától, és az ápolástól. Most elhoztunk számodra 5+1 intő jelet, ami elárulja, hogy itt az ideje lecserélni a matracodat.

Tudtad, hogy életünk harmadát az ágyban töltjük? Ezért nagyon fontos, hogy minőségi matracot válasszunk, hiszen nem csak az éjszakáinkat, hanem az egész életünket befolyásolja - csak gondolj bele, milyen volt a napod, ha nem aludtál jól előző este? 

 

Azonban egy magas minőségű matrac is egyszer elérkezik élettartama végéhez. Ez általában 7-10 évente következik be, de számos tényező befolyásolja ezt a számot. 

 

A nyugtalan alvástól a fájdalmas ébredésig szinte bármi lehet egy rossz matrac jele. Minél hamarabb szerzel be egy új matracot, annál hamarabb alhatsz nyugodtabban - ezért hoztunk el 5+1 jelet, hogy ideje lecserélni a matracodat: 

1. Besüpped a matracod

Besüppedt a matracod? Látszik, hogy hol szoktál aludni rajta, “kifeküdted”? Akkor valószínűleg elérkezett a csere ideje. Nem adja meg azt a kellő tartást a testednek, amire szüksége van az éjszaka folyamán. 

 

Bár vannak módszerek arra, hogy miként lehet kényelmesebbé tenni egy már besüppedt matracot (matracvédő, vagy a folyamatos forgatás), ez egy intő jel arra, hogy elérkezett az idő. 

 


2. Fájdalom éjszaka vagy ébredéskor

Egy régi matracon alvás után reggel fájdalmakkal ébredhetünk, majd az idő múlásával akár éjszaka is felkelhetünk a fájdalomra. 

 

Ahogyan a matracok öregednek, egyre kevesebb alátámasztást nyújtanak a testnek, így pedig egyre gyakrabban jelentkezhet a hátfájás, csípőfájás, nyakfájás, vagy más ízületi fájdalmak.  

3. Látható (és hallható) az állapotának romlása

Mindenféleképpen cseréld le a matracod, ha már látható jelei vannak az elhasználódásnak. A sárga foltok, a kopott vagy szakadt anyag, a kinyúlt rugók és a besüppedés mind ilyen jel.

 

Nem csak látható, hanem hallható is az öregedés: zajos a lefekvésnél, fordulásnál. Ellenőrizd az ágykeretet, hogy biztosan nem-e egy csavar vagy alkatrész okozza a hangot, de ha nem, akkor a matrac a hibás. Ez főképp a rugós matracra igaz. 


4. Romlott az allergiád

Egyre jobban könnyező szemek, orrfolyás, tüsszentés, nehéz légzés - ezek mind jelentkezhetnek, ha romlottak az allergiás vagy asztmás tüneteid, ráadásul lehet, hogy pont a matracod okozza. 

 

A matracok képesek magukba szívni a verejtéket, összegyűjtik az elhalt hámsejteket és a port, amik az évek alatt felhalmozódnak. Így főleg, ha az éjszaka során vagy a reggeli órákban súlyosbodnak az asztmás vagy allergiás tüneteid, akkor itt az ideje lecserélni a matracodat. 

 

A BerrySleep minimalizálja ezeket a tüneteket, hiszen teljes mértékben hipoallergén. Mondj búcsút az éjszaka és reggel jelentkező rosszabb allergiás tüneteknek a BerrySleep matraccal!

5. Nem érzed magad kipihentnek

Az egyik legfontosabb, és leginkább figyelmen kívül hagyott jele az öreg matracnak az, hogy reggel nem ébredsz kipihenten. Ez lehet akár hátfájás, vagy allergia miatt, de lehet, hogy csak szimplán nem jó a közérzeted. 

 

A nyugtalan alvás mögött sokszor a matrac kora áll, ami már nem adja meg azt a pihentető alváshoz szükséges kényelmet és alátámasztást, mint újkorában. 

 

+1. Szagokat áraszt

Mint ahogyan említettük, a matracok idővel összegyűjtik a verejtéket és az elhalt hámsejteket. Ezek a magas páratartalommal vegyítve szagokhoz vezetnek, ami egy természetes folyamat.

 

A szagtalanításra vannak módszerek (például szódabikarbónával), azonban egy szagos matracot előbb vagy utóbb le kell cserélni. 

 

Válassz új, kitűnő minőségű matracot!

 

A BerrySleep matracok segítségével egy magasabb szintű, pihentetőbb alvásban lehet része. 

 

A geometriai struktúrán alapuló, számos légcsatornával rendelkező GélRács szerkezet kitűnő (4x jobb, mint a memóriahab) szellőzéssel biztosítja a pihentető alvást. Alátámasztja a testet ahol kell, és ott puha, ahol arra szükség van. Azonnal követi a test mozgását, így mindig a legkényelmesebb élményt nyújtja. Hipoallergén, így az allergiás, asztmás tünetek romlása miatt sem kell aggódni.

 

Ráadásul 10 év garancia vonatkozik a BerrySleep matracokra, így minimum egy évtizeden keresztül élvezheted a zavartalan alvást. 

 

Tekintsd meg termékkínálatunkat és lépj be a pihentető éjszakák világába! 

 

Feliratkozom