Blog

Éjszakai izzadás? Így tudsz tenni ellene!

2024.02.21 16:00
Éjszakai izzadás? Így tudsz tenni ellene!

Ismerős az érzés, amikor nyugtalanul vergődsz éjszaka, és alig bírsz megszabadulni a takarótól? Amikor mindennél jobban esik a hűvös levegő, nyáron pedig nem tudsz légkondicionáló vagy ventilátor nélkül aludni? Akkor hoztunk neked pár jó tippet, amelyek segítenek az éjszakai izzadás leküzdésében!

Az éjszakai izzadást egy meleg, gyakran hőtartó környezet okozza. A túl sok hő hatására pedig a pihentető alvás csak egy messzi álomkép. 

 

A testhőmérsékletünk szabályozása rendkívül fontos ahhoz, hogy nyugodtan tudjunk aludni, hiszen az összhangban áll a cirkadián ritmusunkkal, ami a napi biológiai óránk. A természetben megszokott, hogy éjszaka lehűl a levegő, míg napközben melegszik. A magasabb a hőmérséklet hajlamosabb arra, hogy szinte felébressze testünket, míg az alacsonyabb hőmérséklet segít az ellazulásban. 

 

Készültünk Neked pár tanáccsal, amelyek segíthetnek a lehűlésben, és a minőségi alvás elérésében! 

 

Válts matracot!

 

A matrac kulcsfontosságú elem, amikor alvásminőségről van szó. Ez érintkezik az egyik legtöbbet a testeddel, ráadásul lehet, hogy pont ez az oka az éjszakai izzadásodnak! 

 

Tudtad, hogy a népszerű memóriahab a testhőmérséklet hatására lesz olyan puha? Ezzel viszont az is jár, hogy egész éjszaka megtartja a hőt. Emiatt pedig nem pihentető, hanem álmatlan éjszakák várhatnak. 

 

Cseréld le egy olyan matracra, ami elvezeti a hőt - úgy, hogy mellé a puhaságából sem adj lejjebb! 

 

A BerrySleep matrac GélRács technológiájának köszönhetően búcsút inthetsz az éjszakai izzadásnak és az azzal járó kellemetlenségeknek! A geometriai struktúrán alapuló matrac a sok légcsatorna miatt 4x jobb átszellőzéssel rendelkezik, mint a memóriahabos matracok! 

Vedd le a fűtést!

 

Néha a legegyszerűbb, legkézenfekvőbb megoldás a legjobb. 

 

Próbáld ki, hogy milyen egy hűvösebb hőmérsékletben aludni! Állítsd be a fűtést úgy, hogy hidegebb, mégis kellemes legyen. Lehet, hogy először fázni fogsz, de a takaró alatt hamar bemelegszik az ember, így nincs mitől tartanod. 

 

De hány fokban kell aludni? Az ideális hőmérséklet alváshoz 18-19°C, ami nyáron 23-24°C-ra nő. A lényeg, hogy a kinti és benti hőmérséklet közötti különbség ne haladja meg a 15°C-ot. 

 

Ne este tornázz!

 

Az egészséges életmódhoz a rendszeres mozgás elengedhetetlen - azonban ha éjszakai izzadással küzdesz, lehet, hogy érdemesebb az edzést nem estére időzíteni. 

 

A tornázás segíthet a stressz levezetésében, viszont egyben növeli a vérnyomást és felgyorsítja a pulzust, ami éjszakai izzadáshoz vezethet, ha közvetlen előtte végzed.

 

Ezért érdemes alvás előtt 2-3 órával tornázni, edzeni. Ha pedig nincs ennyi időd, akkor az edzés után meditálj, hogy megnyugtathasd testedet.   

 

Gondold át, hogy miben alszol! 

 

Megeshet, hogy van egy kedvenc pizsamád, és mindenáron szeretnél abban aludni - viszont győződj meg róla, hogy nem ez-e az oka az éjszakai izzadásodnak! 

 

Néhány anyag (mint például a poliészter) sokkal több hőt tart meg, mint a többi. Érdemes ezért olyan anyagú pizsamát választani, ami lenge, és légáteresztő, mint például a pamut vagy a lenvászon.



Megoldás az éjszakai izzadásra

 

A BerrySleep matracok segítségével Neked sem kell egy elérhetetlen álom legyen a pihentető alvás! 

 

A GélRács szerkezetnek és a számos légcsatornának köszönhetően kitűnően matracunk kiválóan elvezeti a hőt, így pedig biztosítja az izzadásmentes éjszakákat! 

 

Ráadásul a kényelem semmihez sem fogható: pont ott támasztja alá a testet, és pont ott lágy, ahol kell. Egyszerre kemény és puha, így biztosítja a páratlan alvási élményt! 

 

Tekintsd meg termékeinket és válaszd ki a számodra megfelelőt!

 

Feliratkozom