Blog

Mi a különbség a GélRács és a memóriahab között?

2023.12.03 08:53
Mi a különbség a GélRács és a memóriahab között?

Sokak számára ismerős a memóriahab, ami egy hatalmas előrelépésnek számított a matracgyártásban.

Megalkotta a kényelem és a pihentető alvás egy új szintjét, azonban az új GélRács technológia megjelenésével egy még magasabb fokot ismerhetünk meg.

De mi a különbség a kettő között? Cikkünkben ezt a kérdést válaszoljuk meg.

nyugodt pihenés berry matracok

A GélRács, amely a BerrySleep matracokban található meg, egy olyan formabontó szerkezet, amely gélből felépülő ismétlődő geometriai struktúrán alapul. Felépítésének köszönhetően egyszerre alátámasztja és tehermentesíti a testet, és az összes mozgáshoz azonnal alkalmazkodik, vele együtt mozdul. 

 

Egyszerre igazodik az ízületekhez és a nyomáspontokhoz, így pedig enyhíti az esetleges fájdalmakat és biztosítja a pihentető alvást az egész éjszaka folyamán, függetlenül az alvási pozíciótól.

 

Miért váltsak GélRácsra a memóriahabról?

 

Tudjuk, hogy egy új matrac kiválasztásakor több szempontból is meg kell vizsgálni azt. Éppen ezért összeszedtük egy helyre, hogy pontosan miben is különbözik egymástól a GélRács és a memóriahab, hiszen mindkettő rendelkezik előnyökkel.

berry gélrács kényelme

Tehermentesítés

 

A memóriahabos matracok nyomásérzékenyek, így minél nagyobb nyomás nehezedik rájuk, annál jobb az alátámasztásuk. Szorosan illeszkednek a testhez, egyenletesen osztják el a súlyt. 

 

A GélRács úgy alkalmazkodik a testhez, hogy egyszerre enyhíti a fájdalmat, növeli a kényelmet és alá is támasztja a testet. Tökéletesen elosztja a súlyt az egész éjszaka során, amely hozzájárul a pihentető, minőségi alváshoz.

 

Szellőzés, hőszabályozás

 

A memóriahab a nyomás mellett a hőre is érzékeny, így tudja körbevonni a testet az éjszaka során - viszont éppen ezért nehezen szellőzik, és megtartja a hőt, ami egy melegebb nyári éjszakán nem éppen komfortos. Azok számára, akik hajlamosabbak az éjszakai izzadásra, nem biztos, hogy a legmegfelelőbb választás.

 

Ezzel ellentétben a GélRács a légcsatornáknak köszönhetően kiváló szellőzéssel rendelkezik (pontosabban 4x nagyobb átszellőzéssel), a gél anyagnak köszönhetően pedig nem veszi át a testhőt. Ezzel garantálja az izzadásmentes, kényelmes alvást az egész éjszaka során.

 

Keménység

 

Több helyen is olvashatjuk, illetve tapasztalhatjuk, hogy a memóriahab olyan, mint egy felhő, amelybe belesüpped a test. Ez igaz, azonban nem mindenki számára ez a legkomfortosabb. Azoknak, akik a félkemény, vagy kemény matracokat szeretik, valószínűleg nem memóriahabos matrac lesz a legjobb választás.

Berry GélRács

A GélRács egyedülálló kialakításának köszönhetően egyszerre biztosítja a kényelmet és az alátámasztást. Pont ott puha, vagy éppen kemény, ahol annak kell lennie - így mondhatni a GélRáccsal rendelkező matracok egyszerre puhák és kemények is. A Berry matracokban aludni semmihez sem fogható, éppen ezért jó a 30 napos kipróbálási garancia.

 

Tartósság 

 

Az átlagos minőségű memóriahabos matracok megfelelő karbantartással (például forgatás, porszívózás) akár 8, míg a magas minőségűek akár 15 évig is tarthatnak. Azonban hajlamos arra, hogy a szélei besüppedjenek. 

 

Ezzel ellentétben a GélRáccsal ellátott BerrySleep az alvás után azonnal visszanyeri eredeti alakját a gélnek köszönhetően. Így nem áll fenn a besüppedés veszélye. 

 

Az időtállóság bizonyítékaként a BerrySleep matracokra 10 év garanciát vállalunk! 



Összefoglalva, a GélRács és a memóriahabos matracok között számos különbség található. A GélRács egy forradalmian új technológia, amely egyszerre biztosítja a test alátámasztását, a kényelmet és az átszellőzést - mindemelett pedig a BerrySleep hipoallergén matrac is. 

 

A GélRács tehermentesíti az izmokat és az ízületeket. Egyedi kialakításának köszönhetően azonnal alkalmazkodik a test minden mozdulatához. A szellőző képessége, hőszabályozása és a 10 éves garancia együttesen teszi ideális választássá mindazok számára, akik magas szintű kényelmet és alvási élményt keresnek.

 

Próbáld ki most 30 vagy 100 éjszakán keresztül!

 

Kipróbálási garanciánk segítségével Te is megtapasztalhatod, hogy milyenek a pihentető éjszakák. Vedd igénybe a szolgáltatásunkat, és ha nem nyeri el tetszésed, visszatérítjük az árát!

 

Böngészd kínálatunkat!

 

Feliratkozom